وطن امروز: دکتر کامران باقریلنکرانی، وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و از اعضای موسس جبهه پایداری انقلاب اسلامی، این روزها بیشتر به فعالیتهای فرهنگی در شهرستان شیراز میپردازد و در کانون بصیرت این شهر فعالیت دارد. نزدیکی به انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی و همچنین سخنان اخیر اكبر هاشمی درباره سلامت انتخابات و لزوم تاثیرگذاری رای مردم، بهانهای بود تا با این چهره مطرح اصولگرا گفتوگو کنیم. وی در مصاحبه با «وطنامروز»، مواضع اخیر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را زمینهسازی جهت برخی تحرکات دیگر در انتخابات آتی ارزیابی کرده و بر فدا نکردن آرمانگرایی در معادلات سیاسی تاکید دارد.
آقای هاشمی اخیرا و برای چندمین بار درباره سلامت انتخابات و لزوم تاثیرگذاری رای مردم سخن گفته و بر تزئینی نبودن رای مردم تاکید کرده بود. ارزیابی شما از بیان این مواضع در آستانه انتخابات چیست؟
به نظرم جمهوری اسلامی در طول 32 سال گذشته کارنامه بسیار روشنی در مردمسالاری دینی داشته است و از آنجایی که در کشور ما، انتخابات همواره آزاد برگزار شده و رای مردم نیز همیشه تاثیرگذار بوده است، طبیعتا هر سخنی موجب خدشهدار شدن سلامت انتخابات نمیشود. به هر حال در همین سیستم انتخاباتی خود آقای هاشمی یا خاتمی رای آوردهاند و در بیشتر مواقع نیز مجریان انتخابات ریاستجمهوری با برگزیدگان این عرصه از لحاظ سیاسی از 2 جناح مختلف بودند. البته چنین سخنانی به نظر من برای چراغ سبز نشان دادن به برخی تحرکات دیگر بیان میشود. با وجود اینکه رهبر انقلاب در نماز عید فطر فرموده بودند که انتخابات نباید تبعات امنیتی داشته باشد، برخی به دنبال تبعات و حواشی امنیتی برای انتخابات مجلس نهم هستند و میخواهند به گونهای در این زمینه آتش تهیه بریزند که قضیهای مثل فتنه 88 از آن بیرون بیاید. هر چند فتنه پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم مردم را واکسینه کرد، به گونهای که شعارهایی که آن موقع بعضا برای بخشی از مردم ابهامزا بود، در این دوره دیگر طرفدار و خریداری بین مردم ندارد.
با توجه به اینکه در انتخابات گذشته نیز مواضع مشابهی از سوی آقای هاشمی مطرح شده بود، هدف از طرح دوباره این سخنان در این مقطع را چه میدانید؟
افرادی که پایگاه اجتماعی خود را در میان مردم از دست دادهاند، نهتنها با اینگونه سخن گفتنها نمیتوانند رای جمع کنند، بلکه بهواسطه این مواضع، اندک اعتبار و اعتمادشان در نزد مردم را نیز از دست خواهند داد. پیشینه افراد و تعهد آنان به عدالت در رای مردم بسیار تاثیرگذار است و من معتقدم در انتخابات اسفندماه تحول بزرگی به وجود خواهد آمد و خود را به صورت تجلی میراث امام و منویات رهبری در این عرصه نشان خواهد داد. همه ما باید برای حضور گسترده مردم در انتخابات آتی مجلس تلاش کنیم، چرا که حضور حداکثری مردم در انتخابات در واقع پشتوانه مردمی نظام محسوب شده و در شرایطی که در نظامهای مختلف شرق و غرب بحران بیاعتمادی مردم به نظام سیاسیشان به چشم میخورد، حضور مردم در انتخابات میتواند نشاندهنده کارآمدی مردمسالاری دینی به حساب آید.
با توجه به اینکه شما عضو جبهه پایداری انقلاب اسلامی نیز هستید، تاکید شما درباره استراتژی اصولگرایان در انتخابات پیش رو بیشتر روی چه مواردی خواهد بود؟
تلاشهای اصولگرایان در این عرصه بیشتر باید بر این باشد که گفتمان انقلاب اسلامی و آرمانهای حضرت امام(ره) در همه صحنهها بویژه در مجلس شورای اسلامی بروز و اثرگذاری داشته باشد. قطعا در این راستا «وجود پرچم واحد» برای کسانی که این گفتمان را دنبال میکنند، بسیار مهم بوده و کسانی که دنبال این گفتمان هستند باید به نتیجه واحد برسند اما در اینباره چند نکته مهم وجود دارد: اول اینکه این گفتمان باید تمایز خود را با سایر گفتمانها به صورت خیلی برجسته نشان دهد به گونهای که اگر به عنوان مثال افرادی خود یا اطرافیانشان در زمینه عدالت کارنامه خوبی نداشتهاند، نباید پرچمدار این گفتمان شوند. سادهزیستی، پرهیز از اشرافیت و مردمی بودن شاخصهای دیگر این گفتمان است که نباید از آنها غفلت شود. نکته دوم این است که کسانی که میخواهند در این گفتمان پرچمداری کنند، نباید در سابقه آنها گسترش نابرابریها وجود داشته باشد. این نکته برای کسانی که در سابقه مدیریتی خود مسؤولیتهایی در قوای مختلف داشتهاند، باید به عنوان یک شاقول مد نظر قرار گیرد. دیگر محور تمایز این گفتمان، نسبت افراد این جبهه با تفکر اسلام ناب امام(ره) خواهد بود. کسانی که میخواهند در این عرصه میدانداری کنند، باید باور داشته باشند که سیاست ما عین دیانت ما است و نباید آرمانهای انقلاب را فدای مصلحتها و بازیهای سیاسی کرد. علاوه بر اینها کسانی که برای جلب آرای خاکستری در انتخابات به هر شیوهای متوسل میشوند، صلاحیت حضور در گفتمان ناب اصولگرایی را نخواهند داشت.
تمایز برجسته پرچمداران گفتمان انقلاب، نسبت افراد با اصل ولایت فقیه است. کسانی که میخواهند در مرکزیت تصمیمگیری این جبهه حضور یابند، باید از عمق جان باور داشته باشند که رهبری، رکن رکین انقلاب اسلامی است. مصداق این نکته به خواصی بازمیگردد که در فتنه سال 88 یعنی زمانی که رهبر معظم انقلاب ندای هل من ناصر سر داده بودند و انتظار داشتند که خواص انقلاب با ایشان همراهی کنند، سکوت کردند. بالاخره فرمايشات رهبری مصداقهایی دارد و این مصداقها نباید در جبهه اصولگرایی پرچمداری کنند.
جنابعالی کیفیت حضور فتنهگران در انتخابات پیش رو را چقدر جدی میبینید؟
هر چند صلاحیت کسانی که در فتنه سال 88 حضور مستقیم داشتند، از سوی شورای نگهبان و دیگر نهادهای نظارتی رد خواهد شد اما اگر حتی این نقش نظارتی را هم نادیده بگیریم، این عناصر در میان مردم هیچ جایگاهی ندارند. خود فتنهگران نیز به این جمعبندی رسیدهاند و در مصاحبه اخیر وزیر خارجه آمریکا هم بر بسته شدن پرونده جنبش سبز و تمام شدن تاریخ مصرف آنها تاکید شد. البته اصلاحطلبانی که استحاله شده و با سکولاریسم پیوند خوردهاند، از تمام ابزارهایشان جهت شرکت و تاثیرگذاری در انتخابات مجلس استفاده کرده و سعی میکنند کسانی را به صحنه بفرستند که نقش بارزی در فتنه ایفا نکرده بودند.
به عنوان سوال پایانی، میخواهیم نظر شما را درباره پیام مردم درحماسه 9 دی خطاب به خواص جامعه بدانیم.
9 دی اگرچه یک روز مانند روزهای دیگر بود اما به جهت عظمت و تاثیرگذاری که داشت، یک قله بود در تاریخ معاصر ایران و حتی منطقه. ویژگی بارز این روز حرکت برخاسته از متن مردم بود. این روز بزرگ به هیچ گروه سیاسی وابسته نیست و هیچکس نمیتواند ادعا کند که من 9 دی را به وجود آوردم بلکه این حماسه مرهون تک تک مردم و حزب اللهیهاست. پیام برای خواص نیز این بود که هر کجا که ارزشهای نظام اسلامی مورد هجمه قرار بگیرد، ملت تا آخرین نفس در برابر آن خواهد ایستاد. نکته جالب درباره 9 دی این است که از تریبونهای رسمی ما دعوت آنچنانی برای برگزاری این روز نداشتیم و این حماسه حرکتی برخاسته از احساس تکلیف عموم مردم بود. پس از این روز بود که فتنهگران فهمیدند در میان مردم جایی ندارند.
نظرات شما عزیزان:
برچسب ها : لنكراني آتش تهيه هاشمي, وطن امروز, دکتر کامران باقری لنکرانی, موسس جبهه پایداری, سلامت انتخابات, ,